GusGus

Nazwa: GusGus
Brzmienie:  techno-soul, house
Skąd: Reykjavík
Aktywność: od 1995

Skład:
Högni Egilsson (wokal) /Hjaltalín/
Daníel Ágúst Haraldsson (wokal) /Esja, Nýdönsk, Daníel Ágúst/
Urður Hákonardóttir vel Earth (wokal)
Stephan Stephensen vel President Bongo (instrumenty elektroniczne)
Birgir Þórarinsson vel Biggi Veira (instrumenty elektroniczne)

Dyskografia:

  • Gusgus (1995)
  • Polydistortion (Warner Bros. Records, 1997)
  • This Is Normal (4AD, 1999)
  • Gus Gus vs. T-World (4AD, 2000)
  • Attention (Moonshine Music, 2002)
  • Forever (Pineapple, 2007)
  • 24/7 (Kompakt, 2009)
  • Arabian Horse (2011)
  • Mexico (2014)

Nasze relacje z koncertów:

19.10.2011 Katowice
http://www.muzykaislandzka.pl/web/2011/10/22/gusgus-katowice-19-pazdziernika-2011-mega-club/

Namiary:
http://www.gusgus.com/
https://www.facebook.com/pages/GusGus/27595561729
http://www.gogoyoko.com/artist/gusgus
http://soundcloud.com/gusgus
https://twitter.com/Gusgus_Official

GusGus na muzykaislandzka.pl