Airwaves w radiu KEXP!

Specjalnie dla Was kolejny przedsmak zbliżającego się Airwaves – tym razem Apparat Organ Quartet ze swoim pełnym setem prosto ze Seattle, z rozgłośni KEXP! A dlaczego KEXP? Bo właśnie ta amerykańska stacja będzie transmitować 15 koncertów festiwalowych!!

Kolejna garść dobrych wiadomości dla fanów islandzkiego muzycznego szaleństwa. Radio KEXP opublikowało właśnie listę 15 koncertów Airwaves, które w tym roku będzie transmitować. No to zapiszcie sobie, może coś dla siebie wybierzecie:

Środa, 31 października

06:00AM PST/ 13:00 GMT – Sóley
08:00AM PST/ 15:00 GMT – Blouse
10:00AM PST/ 17:00 GMT – Tilbury
11:30AM PST/ 18:30 GMT – Mr. Silla
01:30PM PST/ 20:30 GMT – FM Belfast

Czwartek, 1 listopada
06:00AM PST/ 13:00 GMT – Ólafur Arnalds
08:00AM PST/ 15:00 GMT – Apparat Organ Quartet
10:00AM PST/ 17:00 GMT – Hjálmar
11:30AM PST/ 18:30 GMT – Shabazz Palaces/THEESatisfaction
01:30PM PST/ 20:30 GMT – Exitmusic

Piątek, 2 listopada
06:00AM PST/ 13:00 GMT – Ojba Rasta
08:00AM PST/ 15:00 GMT – Ghostigital
10:00AM PST/ 17:00 GMT – Sólstafir
11:30AM PST/ 18:30 GMT – Úlfur Úlfur
01:30PM PST/ 20:30 GMT – Sin Fang

Wszystkie koncerty wprost z KEX Hostel w Reykjaviku będą transmitowane na cały świat za darmo przez KEXP.

A teraz mały przedsmak tego co nas czeka. Apparat Organ Quartet pojawili się w studiu Kevina Cole’a w KEXP, 12 października 2012 r. Zagrali następujące numery:

  • Pentatronik
    Polynesia
    Cargo Frakt
    Konami
    Cruise Control

Cały set możecie obejrzeć i posłuchać! Relacja z tego występu tutaj – http://blog.kexp.org/kexp-events/kexp-live-from-iceland-airwaves-2012/

http://www.kexp.org

http://www.apparatorganquartet.com


Written By
More from Bartek Wilk

Dark Morph – album duetu Jónsi i Carl Michael von Hausswolff

Dziś swoją premierę ma Dark Morph – to album, a jednocześnie nowy...
Read More

Dodaj komentarz